Han får huvudet rakat av 3-armad robotfrisör

Är det så här det kommer se ut hos frisören i framtiden? En robot som friserar dig och en annan robot som dammsuger upp håret på golvet.

Nu är det dock ingen autonom robot utan en människa bakom spakarna på den Multi-Arm Unmanned Ground Vehicle (MA-UGV) från Intelligent Automation Inc (IAI) som håller i hårtrimmern och Tim, som är frivillig ”shavee”, offrar sig för ett gott syfte – nämligen att samla in pengar till barncancerstiftelsen St. Baldricks foundation.

MA-UGV-roboten, som till vardags inte ägnar sig åt frisöryrket, har 29 frihetsgrader i sina armar vilket ger den finmotorik nog att bland annat öppna dragkedjor på en ryggsäck, knyta knutar och desarmera bomber, vilket kan ses i videoklippen här.

Den blåa telenärvaroroboten som står och hejar på ”frisörroboten” är ingen mindre än den svenska roboten Giraff. På slutet ser vi även en Roomba dammsugarrobot städa upp håret på golvet.

IEEE Spectrum, IAI

SE ÄVEN:

 

Det här inlägget postades i Fjärrstyrda robotar, Hemrobotar, Militära robotar, Robotdammsugare, Telenärvaro och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.