CaddyTrek är robotcaddien som följer efter dig

Foto: CaddyTrek.com

Vill du slippa släpa på golfklubbarna själv längs banan kan CaddyTrek vara ett alternativ. Det är en robotiserad caddie som bär din golfbag och följer dig hack i häl via en trådlös sändare.

Robotgräsklippare som klipper på golfbanor har funnits ett tag men nu kommer alltså en ny robot för golfare. CaddyTrek från FTR Systems är vattentålig och batteriet i den sägs räcka för 27 hål eller 16 kilometer på en tvåtimmarsladdning. Skulle batteriet ändå ta slut går den att rulla för hand. Den orkar släpa runt på drygt 20 kilo, klarar 25 graders lutning och priset ligger på ganska saftiga 1.600 dollar (nästan 11.000 kronor).

Exakt vilken teknik CaddyTrek använder för att följa efter en person framgår inte av tillverkarens hemsida, men via en sändare som man stoppar i fickan eller fäster utanpå kläderna känner roboten av var man går och den verkar även ha sensorer för att undvika hinder på vägen. I videoklippen här under ser vi hur den fungerar.

CaddyTrek väger drygt 17 kilo med batteri och fälls med några enkla handgrepp ihop för att sedan kunna bäras som en väska eller enkelt stuvas ner i bagageutrymmet på bilen. I videon nedan ser vi hur det går till att fälla upp respektive ihop den.

Kan man få ner priset skulle denna teknik kunna vara tillämpbar även i andra miljöer, eller vad sägs om en kundvagn, full med tunga varor, som följer efter dig automatiskt när du är och handlar och ända ut till bilen på parkeringen? En resväska som följer efter dig automatiskt vore ett annat tänkbart användningsområde.

FTR CaddyTrek, Gizmodo, CNET