Binary Domain – kritikerrosad robotshooter från Sega

Binary Domain heter Segas nya storsatsning till Xbox 360 och PS3. Spelet utspelar sig i Tokyo år 2080 och humanoida robotar finns överallt i samhället. Utvecklarna verkar ha hämtat inspiration från både ”I, robot”, Terminator samt Bladerunner och spelet har fått bra kritik.

I Binary Domain möter vi även så kallade ”Hollow children” som är infiltrationsrobotar så lika människor att det inte går att skilja dem åt och faktum är att de inte ens själva vet om att de är robotar. Spelet släpptes i slutet av februari och har beskrivits som det bästa Terminatorspelet, fast utan licens. Gillar man robotar och science-fiction verkar detta spel vara ett måste, med andra ord.

Rent spelmekaniskt rör det sig om en teambaserad tredjepersonsskjutare med mindre rollspelsinslag, dock inte i samma grad som cyborgspelet Deus Ex: Human Revolution som fick bra kritik även det. En detalj som gör spelet roligare är att man kan skjuta bort kroppsdelar på robotarna men de fortsätter ändå att kämpa tills man bokstavligt talat skjutit dem i bitar. Skjuter man av en robot huvudet så börjar den skjuta blint omkring sig och skjuter man av benen så hasar den sig fram med armarna, precis som hämtat ur en filmscen från Terminator.


Binary Domain – Announcement Trailer. Släpptes 30 november 2010.

Videorecensioner


Classic Game Room: BINARY DOMAIN review


IGN Reviews: Binary Domain – Game Review

Svenska recensioner

GameReactor

Den svenska spelpodcasten Radiogamer pratade om Binary Domain i sitt förra avsnitt som kan laddas ner här (OBS! 160 MB stor MP3-fil). Drygt två timmar in tas spelet upp.