Joel Kinnaman spelar huvudrollen i nya Robocop

Nu har det bekräftats att svenska skådespelaren Joel Kinnaman kommer spela huvudrollen i nyinspelningen av 80-talsklassikern Robocop. Han är även aktuell i ”Snabba cash 2” som kommer senare i år.

Joel Kinnaman kommer alltså spela huvudrollen som polisen Alex J. Murphy som dödas brutalt i tjänsten för att sedan återskapas som cyborg – hälften människa, hälften maskin. Filmen utspelar sig i ett framtida Detroit år 2030 och högst troligt kommer vi ha någon form av cyborgpoliser även i verkligheten om 18 år.

Det är NME som rapporterar att Kinnaman nu skrivit på kontraktet och regissör kommer Jose Padilha (”Tropa de elite”) vara. Många har nog längtat efter en remake på Robocop med lite fräschare CGI-effekter istället för stop-motion som originalfilmen från 1987 har och det är förstås extra roligt att en svensk skådespelare får spela huvudrollen. Kinnaman lyckades knipa rollen från Michael Fassbender, vars späckade schema kom i vägen, skriver MovieZine.se. Något releasedatum för nya Robocop har ännu inte tillkännagetts.

Trailer för Snabba cash 2, som har premiär i år och där Kinnaman också spelar huvudrollen.

NME, SvD, DN, GP, ST

SE ÄVEN: