Aldebaran visar upp humanoiden Romeo

Äntligen har en prototyp av den försenade roboten Romeo från Aldebaran Robotics, som ursprungligen utlovades i mars 2011, premiärvisats. Det handlar om en fullstor, humanoid robot som ska kunna hjälpa till i hemmet när den är färdigutvecklad.

Romeo är ett projekt mellan flera olika företag men där franska Aldebaran (mest kända för sin NAO-robot) har huvudansvaret. Själv roboten är 140 centimeter hög och har fyra individuellt rörliga fingrar på varje hand. Tidigare har bara datorrenderade konceptbilder på Romeo publicerats, men nu har den första videon släppts på roboten där vi får se honom röra sig och prata.

I videon sitter Romeo, som verkar vara en tidig prototyp, i en stol och rör bara på överkroppen vilket kan tyda på att roboten ännu inte kan gå på egen hand. Händer och ansikte ser dessutom ut att vara utskrivna med en 3D-skrivare då de har den typiska vita plastfärgen. Ögonen ser också ganska skrämmande ut och ger inte alls ett lika gulligt intryck som deras mini-humanoid NAO, så förhoppningsvis kommer ett par vänligare ögon att monteras dit innan de släpper lös Romeo i folks hem.

Project Romeo, IEEE Spectrum

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Humanoida robotar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.