DarwinBot – roboten som leker med hunden

Jordan Correa heter en robotutvecklare som tyckte så synd om sin hund Darwin som tvingas vara ensam hemma när han och hans fru jobbar om dagarna. Därför byggde han roboten DarwinBot som han kan styra från jobbet och på så vis prata och leka med sin hund på distans.

Roboten är baserad på Microsoft Robotics referensplattform Eddie från Parallax, som går att köpa som byggsats för 1.249 dollar (drygt 8.300 kronor), och bygger på en mobil bas med hjul, en laptop som hjärna och en Kinectsensor som ögon. Jordan har dock byggt ut den en del med extra webbkameror, hundgodisutdelare, bollavfyrare samt en robotarm som autonomt kan plocka upp bollen igen.

Hela roboten och pan/tilt-webbkameran kan han sedan styra med en Xbox 360-handkontroll över internet när han sitter på jobbet. Via Skype kan han både se och prata med hunden och hunden kan se och höra honom. Med hjälp av Kinectkameran högst upp på roboten kan hinder undvikas.

Via en vanlig Xbox-handkontroll styr Jordan alla funktioner på roboten ifrån jobbet.

Den första versionen av DarwinBot, som kan ses i videon nedan, baserades på en iRobot Create som mobil plattform, men han bytte senare till Parallax Eddie-plattformen som är Microsoft Robotics referensplattform. Programmeringen av roboten har gjorts i Microsoft Robotics Developer Studio 4 som är en gratis IDE för robotutvecklare.

Microsoft Robotics blog

SE ÄVEN: