Politisk diskussion om robotar i Nordegren i P1

Radioprogrammet Nordegren i P1 sände i onsdags en halvtimmes diskussion om robotar och TV-serien ”Äkta människor”. Det blev en bred diskussion med bland annat robotforskare och riksdagspolitiker som medverkande.

Till en början tas ”Äkta människor” upp med regissören Harald Hamrell och diskussionerna glider snabbt in på robotetiska frågor. Medverkar gör även Anki Larsson som spelar huboten Vera i serien. Övriga medverkande är Danica Kragic, professor i robotik och datorseende vid KTH, Maths Claesson från science-fiction-bokhandeln i Stockholm och på slutet blir det även en politisk diskussion när Hanif Bali (M) och Maria Stenberg (S) från riksdagens arbetsmarknadsutskott får ge sin syn på robotar.

Lyssna: Robotar, Hubotar, Humanoider.

Robotnyheter skickade under förra året ut en fråga till samtliga åtta riksdagspartier om dera syn på robotar. Några svar från Socialdemokraterna och Moderaterna inkom då ej, men däremot från Centerpartiet, Folkpartiet och Vänsterpartiet. Nu får vi även veta hur landets två största politiska partier ser på robotiseringen ur ett arbetsmarknadsmässigt perspektiv, även om det är i ganska svepande ordalag utan konkreta politiska förslag. Inget av partierna är motståndare till robotiseringen och Hanif Bali (M) menar att nästa område att robotiseras kommer bli tjänstesektorn.

Nordegren i P1

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Debatt, Hemrobotar, Humanoida robotar, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.