Justin Bieber presenterade dansande robot på CES 2012


Uppdaterad 16 januari med ny video från TOSY själva (mer fokus på roboten).

För att få lite extra PR för sin nya dansande musikrobot mRobo på CES 2012 tog den vietnamesiska robottillverkaren TOSY hjälp av artisten Justin Bieber inför avtäckandet.

Roboten är en MP3-spelare som transformerar till en humanoid robot när musiken startar. Den har 2 GB inbyggt minne och en relativt stor högtalare på magen som ska klara basfrekvenser ned till 40 Hz. Roboten har en del förprogrammerade dance moves men ska även kunna analysera rytmen i låtar och anpassa sitt dansande efter det. I dagsläget är det ännu bara en prototyp men enligt uppgift ska den gå att köpa till hösten för omkring 200 dollar (cirka 1.500 kronor).

TOSY visade även upp ett par andra underhållningsrobotar på CES 2012. Bland annat den dansande DiscoRobo och SketRobo som med en penna i handen kan rita bilder som lagts in i den. I videoklippen nedan kan de ses showa loss på mässan.

TOSY är kanske mest kända för sin fullstora, humanoida pingisspelande robot TOPIO och har nyligen förärats med en plats i Guinness rekordbok för TOOP som är en slags hi-tech-variant på den klassiska snurran. De tillvekar även industrirobotar och har en 6-axlig robotarm samt en 3-axlig plockrobot i sitt produktutbud.

Discovery, Engadget, TOSY

Det här inlägget postades i Robotleksaker och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.