Premiär 22 januari för SVT:s robotdrama ”Äkta människor”


Andreas Wilson (känd från ”Ondskan”) spelar en av huvudrollerna i ”Äkta människor”. Skärmdump från SVT Play.

Den 22 januari 2012 är det premiär för SVT:s påkostade robotdramasatsning ”Äkta människor” som kommer sändas i tio timslånga avsnitt. Medverkande är flera kända skådespelare och vi ser bland annat Andreas Wilson och Eva Röse i två av huvudrollerna.

I veckan har flera nya trailers för serien släppts och förra torsdagen släpptes den första samt en liten smygtitt på tre minuter som kan ses här. ”Äkta människor” utspelar sig i en parallell nutid där människoliknande robotar, så kallade hubotar, används på arbetsplatser och i hemmen och har blivit så realistiska att de är svåra att skilja från äkta människor. Det verkar även som rättigheterna till serien exporterats till andra länder. Samtliga trailers som släppts kan ses nedan och artikeln uppdateras allt eftersom nya släpps.

Uppdatering 22 januari: Nu har avsnitt ett och två av ”Äkta människor” sänts och finns även att se på SVT Play.

Det första avsnittet av ”Äkta människor” är ett dubbelavsnitt (av totalt tio delar) och sänds klockan 21:00 i SVT1 den 22 januari. Mycket mer information om serien finns på SVT.se.

DN, DN

Uppdatering 19 januari 2012: Ytterligare fem promoklipp för serien har lagts upp av SVT på Youtube. Dessa föreställer hubots som filmats med mobilkamera i vardagliga situationer:

SE ÄVEN:

  • Pelle

    Kan nog bli bra, påminner lite óm manga tv-serien ”Ghost in The Shell”, vad händer när robotarna får en själ…Robotarna är inte bara ett hot mot oss som i Terminator, det visar även hur vi kan bete oss mot robotar (eller människor) som vi anser oss inte ”behöva” visa samma hänsyn mot som mot andra likvärdiga människor.