Kramig julrobot från Samsung

RT Corp och Samsung har skapat en humanoid robot vid namn Hug-Chan som kan sjunga, dansa och krama besökare i deras Galaxy X-mas Cafe i Roppongi Hills, Tokyo. På robotens hemsida kan man via fyra olika kameror följa den live.

Galaxy Xmas Hugs kallas robotprojektet och poängen med det är mycket att visa upp vad Samsungs Androidbaserade, mobila enheter är kapabla till. Roboten har nämligen deras surfplatta Galaxy TAB 10.1 LTE som ”hjärna” och en Galaxy S II LTE-smartphone i torson. På surfplattan visas robotens ansikte och på mobilen tryckknappar och små animationer för besökarna. Merparten av jobbet sköts av surfplattan som har en processor på 1,5 GHz.

I skrivande stund har över 1.600 personer kramats med roboten och man kan se roboten live här (förutom när den sover) via fyra olika kameror. Det går även att se tidigare kramklipp i arkivet. För att det inte ska bli så hårt att krama roboten har den fått en slags ”hud” som ser ut att bestå av luftfyllda plastkuddar. Så här kan det se ut när Samsungs robot dansar, sjunger och kramas för en besökare:

Fler bilder och ytterligare information om roboten och arbetet bakom den finns på Robot Dreams som fått följa med bakom kulisserna och pratat med utvecklarna.

Galaxy X-mas Hugs, Robot Dreams

  • Leif

    Det här verkar vara en väg. Tänk att ha en personlig robot hemma, som när du kommer hem sätter din mobil i och som assisterar dig med kalender, mail, samtal m.m. som kan berätta vad som följer i tiden. Sådan vill jag ha. 
    Den borde också kunna bli ganska billig att tillverka och i inköp.

    VILL HA! :-)