Ny automat kopierar din nyckel på en minut

MinuteKEY heter världens första helautomatiska nyckelkopiator. Att kopiera sina nycklar är nu ungefär lika enkelt som att ta ut pengar från en Bankomat och nyckelkopiorna skapas, enligt tillverkaren, med högre precision än vid manuell kopiering.

Man börjar med att välja design på sin nyckel via automatens pekskärm. Utöver en vanlig mässingsnyckel kan man få olika motiv på nyckeln. Därefter väljer man hur många kopior man önskar och betalar sedan med sitt betalkort. Slutligen stoppar man bara in nyckeln i vad som liknar ett vanligt cylinderlås, sedan sköts resten automatiskt.

Att kopiera en nyckel tar bara någon minut och kostar inte mer än $2.99 (drygt 20 kronor) för en vanlig nyckel. Den som vill kan genom en glasruta se på hur den robotiserade nyckelkopieringen går till inuti automaten som kopierar hemnycklar och kontorsnycklar. Bilnycklar och andra spärrade nycklar kan man dock inte kopiera av säkerhetsskäl.

Automaten, som tagit flera år att utveckla och finslipa, kombinerar innovationer inom såväl robotik, elektronik och mjukvaruteknik med flera unika patent. I videon nedan ser vi hur det går till att kopiera en nyckel med minuteKEY.

Foto och video: minuteKEY

Ny Teknik, minuteKEY