Titanoboa – världens största robotorm


Personen uppe till vänster avslöjar om hur enORM denna robotorm är.

Vi fortsätter på temat robotdjur och denna gång är det ett kandensiskt gäng som är i färd med att skapa en robotorm vid namn Titanoboa som ska bli över 15 meter (50 fot) lång när den är klar.

Förebilden är en förhistorisk jätteorm med samma namn som levde för cirka 60 miljoner år sedan och anses vara den största orm som levt på jorden. Målet är att återskapa den över 15 meter långa och ett ton tunga ormen på elektromekanisk väg. Bygget av ormen påbörjades i somras och pågår fortfarande.

Den hydraliskt drivna jätteormen kan, förutom att slingra sig i  fem olika rörelsemönster, röra på ögon och käke och har en maxeffekt på 18 hästkrafter. Ormen är fjärrstyrd men tanken är även att man ska kunna rida på den. I videon nedan ser vi den slingra sig fram i ett hangar. I bakgrunden på den andra videon ser vi dessutom ett sexbent fordon kallat Mondo spider, som är en av deras tidigare skapelser. Fler tekniska detaljer om Titanoboa finns här.

Titanoboa är långt ifrån den första robotormen vi skådat, men definitivt den största. Tidigare kända robotormar är bland annat Snakerobot S5 och den amfibiska ACM-R5 som båda kan ses i denna tidigare artikel. Teamet bakom Titanoboa har även ambitionen att förse sin robotorm med syntetiska fjäll under 2012.

Titanoboa, Hack a day