Premiär för japanska robotkomedin ROBO-G nästa år

Shinobu Yaguchi, som regisserat de japanska komedierna Water Boys, Swing Girls och Happy Flight, är nu på gång med ännu en komedi, men denna gång med en humanoid robot i huvudrollen. Filmen heter ROBO-G och trailern för den kan ses nedan.

Filmen handlar om en VD för ett elektronikföretag som det krisar för varvid han får idén att bygga en påkostad robot. En vecka innan den ska visas upp för allmänheten på en robotmässa är teamet bakom roboten dock långt ifrån sitt mål.

För att rädda sitt ansikte bestämmer  de sig för att dra till med en nödlösning. De anställer en gammal senildement gubbe som får bära en avancerad robotdräkt. Roboten visar sig bli populärare än de räknat med och frågan är nu hur länge de kan hålla uppe fasaden.

Denna film är även intressant om man ser den ur ett kulturellt perspektiv då den illustrerar hur olika synen på robotar är i Japan respektive västvärlden. När vi i väst gör filmer om onda robotar som krigar mot mänskligheten gör man i Japan istället komedifilmer med robotar.

Filmen kommer ha premiär i Japan 14 januari 2012, men om den kommer till Sverige är oklart. I syfte att promota filmen gick ROBO-G runt på robotmässan IREX 2011 i Tokyo nyligen och lät sig fotograferas i mässvimlet. Fler bilder finns på Twitter.


ROBO-G besöker robotmässan IREX 2011. Foto: Robo_g_movie @ Twitter

PlasticPals

Det här inlägget postades i Film och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.