Läskiga klappande robothänder


Klappa klappa händerna, så händerna mår bra!

Vem behöver publik i framtiden när man kan köpa in ett gäng läskiga, handklappande robotar som också kan applådera på kommando? Dessa två par robothänder underhöll (eller skrämde?) besökarna på Digital Content Expo 2011 i Tokyo nyligen.

Till tonernarna av en japansk barnlåt(?) klappade de takten och efter låten applåderade de sig själva. Masato Takahashi, som är forskare vid Keio universitet i Japan, har skapat denna handklapparrobot, kallad Ondz, genom att gjuta av sina egna armar.

Skelettet i armarna består av aluminum och själva ”köttet”, som är gjort av uretan, har designats för att ge ett naturligt klappljud. Takahashi säger att roboten skulle kunna användas på konserter för att förstärka de mänskliga applåderna eller som avatar där personer kan applådera med dem via nätet. Han säger även att de skulle kunna fungera bra som ”spanking machines”.

Om ni tyckte ovanstående video var creepy så är det inget mot den här under som visar en annan version av handklapparroboten där fingrarna är skelettlösa och därför mer liknar två döda fiskar som slås mot varandra. Lägg dessutom till en japan som skriker helt galet och vi har en finfin fredagsunderhållning.

Kanske kan Takahashi slå sig ihop med professor Hideyuki Sawada, som konstruerat den sjungande robotmunnen, så har de ett fint litet a capella-robotband som kan åka på turné.

TokyoTek, Ondz