Människoliknande roboten Actroid-F har fått en bror

Nu har den människoliknande, kvinnliga roboten Actroid-F fått en bror vid namn Kurokawa. Han har dessutom fått en kamera i varje öga, vilket gör det enklare att titta på personen den pratar med för den som fjärrstyr roboten.

Rent mekatroniskt är det i övrigt samma robot under skalet och om ni tycker de är lika varandra utseendemässigt kan det bero på att de bygger på samma ansikte. Den manliga versionen har de fått till med hjälp av en annan peruk samt en del kosmetik.

Roboten har testats på ett sjukhus i Japan och av 70 utfrågade testpersoner var det bara 3-4 av dem som tyckte det var direkt obehagligt att ha roboten där. AIST, som utvecklar Actroid-F, vill utöka dess användingsområden till att konversera med äldre och även barn med autism och liknande funktionshinder.

Genom att nu även ha en manlig version av Actroid-F kan de jämföra skillnader i beteendet hos testpersoner med en robot som har ett manligt respektive kvinnligt utseende.

Diginfo.tv

SE ÄVEN: