Panasonic visade upp förbättrad hårtvättningsrobot

Panasonic visade upp den nya versionen av sin hårtvättningsrobot på den årliga japanska IT- och hemelektronikmässan CEATEC som avslutades i lördags.

För cirka ett år sedan visades den första modellen upp. Den nya versionen har fått 24 fingrar (istället för 16), förbättrad 3D-skanning av huvudet och kan nu (utöver schamponeringen och hårmassagen) även balsamera och torka håret. Precis som i den första modellen kan man spara sin personliga profil för att slippa skanna huvudet vid varje hårtvätt. En genomsnittlig hårtvätt med roboten tar cirka åtta minuter.

Panasonic visade även upp en telenärvarorobot och sin robotsäng som kan transformeras till något permobilliknande. De olika robotarna är tänkta att underlätta för äldre och sjuka att kunna klara sig bättre självständigt.

http://www.youtube.com/watch?v=6s0fUHFxawA

Ovanstående video finns även med svensk speakerröst hos SvD. Nedan en video enbart på robotsängen, som Panasonic visade upp redan för två år sedan.

CEATEC, TechCrunch, Stylist

SE ÄVEN: