CNN-intervju: MABEL – världens snabbaste bipedala robot

MABEL är världens snabbaste bipedala robot och kan springa i en hastighet av upp till 11 km/h. Nyligen uppmärksammade amerikanska TV-kanalen CNN roboten och intervjuade  Jessy W. Grizzle, professor vid Michigans universitet, som är en av MABEL:s skapare.

Han berättar att han hoppas roboten dels ska kunna användas i framtiden för att gå in i brinnande byggnader och rädda folk men även för att skapa exoskelett som ska hjälpa funktionshindrade att kunna gå.

I fredags släpptes en ny video (nedan) på roboten där vi får se hur den klarar av ett fall på 20 centimeter utan att tappa balansen eller bryta benet. Vid nedslaget känner sensorerna av hur långt fallet var och anpassar fjädringen därefter. MABEL har i dagsläget ingen visuell input och förlitar sig därför på sina taktila sensorer.

CNN-videon på Youtube

SE ÄVEN: