Offra en arm och få roboten PR2 för halva priset

PR2 SE har bara en arm, men inbyggd Kinect-sensor. Foto: Willow Garage


Nu handlar det lyckligtvis inte om din egen arm utan om PR2:s ena arm. Tillverkaren Willow Garage erbjuder nu nämligen en enarmad version av roboten för halva priset.

PR2 SE kallas den enarmade versionen som dock är prestandamässigt likvärdig med PR2, förutom att den saknar en arm. Den ska även ha fått uppdaterade sensorer, vilket bland annat inkluderar en inbyggd Kinectsensor. Dock ska det gå att i efterhand köpa en extraarm till sin PR2 SE.

Priset på en vanlig PR2-robot ligger på hisnande $400.000 (drygt 2,7 miljoner kronor) och PR2 SE kommer kosta ”endast” $285.000. Men Willow Garage ger även en 30 procent open source-rabatt, vilket gör att priset hamnar precis under $200.000 (drygt 1,3 miljoner kronor) om man uppfyller kraven.

Fortfarande inget för den vanliga dödliga alltså, men det kanske kan få skolor eller liknande som tidigare tvekat på grund av priset att investera i roboten. Willow Garage hoppas att den prisnedsatta versionen av PR2 ska göra att fler forskare och ingenjörer köper den och därmed snabbar på robotutvecklingen.


I PR2 sitter två mycket kraftfulla datorer med total 48 GB RAM-minne.

Willow Garage

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Artificiell intelligens och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.