Hackade leksaksrobotar får nya förmågor

DJ Sures heter en kanadensisk kille som är grymt duktig på att bygga om gamla leksaksrobotar och ge dem helt nya förmågor som att känna igen ansikten, jaga bollar och lyda röstkommandon.

Bland annat har han byggt om en Wall-E-robot så den blivit röststyrd och även monterat in en trådlös 2,4 GHz videokamera i ena ögat så den kan känna igen och spåra ansikten samt jaga bollar.

Han har även byggt om några mjukisdjur och en gammal Tomy Omnibot från 80-talet så den bland annat kan navigera runt helt autonomt.

Gemensamt för de hackade leksakerna är att de bygger på hans egenutvecklade robotplattform EZ-Robot som inkluderar mjukvaran EZ-Builder och kan ses i videoklippen ovan.

På hans webbsida finns det många fler videor med ombyggda robotar som till exempel Wall-E, Kakmonstret, en Dalekrobot, Tomy Omnibot, en teddybjörn, Roomba robotdammsugare med flera.

Wall-E har fått ny hårdvara och kan bland annat jaga färgglada bollar och spåra ansikten.

En gammal Tomy Omnibot från mitten av 80-talet har byggts om så den fått Bluetooth och röststyrning med mera. Nedan en reklamfilm för roboten från 1984.

  • Leif

    Kollade in hans hemsida igår och EZ-B verkar helt grym produkt för att komma igång med robotar som rör sig.
    /Leif