Transformerande Wall-E-robot byggd i Lego

Med hjälp av enbart Lego Mindstorms NXT har en ambitiös person vid namn Marc-André Bazergui byggt en kopia av roboten Wall-E, från den animerade Disney-/Pixarfilmen med samma namn. Det är den femte versionen och har många likheter med originalet.

Wall-E5, som legoroboten kallas, är i princip identisk med sin förlaga och kan både rulla runt på sina båda bandhjul, vrida på huvudet, röra på armar och ”händer” och gömma sig i höljet så den ser ut som en låda. Den kan även visa olika ansiktsuttryck genom att vinkla ögonen, precis som i filmen.

Själva roboten består av inte mindre än 6 stycken NXT-enheter och 17 NXT-motorer och tog över ett halvår att färdigställa. Exakt hur många legobitar som gått åt till bygget är okänt, men det rör sig om ”tusentals”.

Spana även in hans övriga Legobyggen på Youtube. Nedan ser vi den officiella Wall-E-roboten som rullar runt på Disneyland.

Vill man som privatperson köpa en egen Wall-E-robot är förmodligen Ultimate Wall-E (se videon nedan) den bästa på marknaden. Den kostade $189,99 (knappt 1.300 kr) när den kom för tre år sedan och kan fjärrstyras, programmereras i 64 steg, reagera på ljud och är utrustad med närhetssensorer så den inte ska köra in i väggar och liknande.

SE ÄVEN: