Svenskt VM-silver i RoboCup 2011

I dagarna avslutades RoboCup 2011 i Istanbul och trots flera motgångar med tekniska problem lyckades svenska SOFT Robotics knipa ett VM-silver i grenen Rescue B i RoboCup Junior.

Laget hade otaliga problem med sensorer som fungerade fint under träningsomgångarna men sedan slutade fungera under tävlingen och tappade många poäng på detta, men lyckades ändå placera sig på en nionde plats i första omgången och kvalade därmed in till SuperTeam som innebär att man slår ihop sig med ett annat lag och där reglerna även är något modifierade.

Fredrik Löfgren på SOFT Robotics säger till Robotnyheter att buggarna kan bero på att processorn i NXT:n helt enkelt är för långsam och överbelastades av deras egenpåbyggda Wii MotionPlus-sensor som läses av 100 gånger i sekunden.

I SuperTeam slutade det med 85 poäng, vilket räckte till en andraplats. Vinnarna fick 110 poäng och trean 75 poäng. Läs mer om tävlingsdagarna och se foton på SOFT Robotics webbsida.

RoboCup 2011

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Legorobotar, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.