TIPS: Youtube laddar inte – inbäddade videos blir vita i Firefox

Ett ganska vanligt problem för de som använder Mozilla Firefox som webbläsare är att Youtube ibland slutar fungera. Youtube.com laddar inte alls och sidor med inbäddade klipp visar bara ett vitt område där videon brukar vara. Lösningen är dock enkel.

Problemet kan uppstå bland annat ifall webbläsaren avslutas på ett oväntat sätt, till exempel vid en datorkrasch eller ett strömavbrott. 

Jag använder personligen den engelska versionen av Firefox 5 under Windows XP. Kör du en annan version eller ett annat operativsystem kan det se lite annorlunda ut, därför följer separata instruktioner för Windows XP och Windows 7 nedan. Inom parentes i kursiv stil har jag skrivit benämningarna på svenska. Observera att jag översatt på egen hand och inte skrivit av direkt ifrån den svenska versionen av Firefox, därför kan de skilja sig lite åt.

Lösningen ligger i att radera kakorna (cookies) för Youtube.com, där vissa inställningar för webbsidan lagras. Följ bara instruktionerna nedan för att se hur man raderar kakorna specifikt för Youtube.com och inte för alla andra sidor.


Ovanstående skärmdumpar är från Firefox 5 under Windows XP.

Windows XP

I Firefox meny väljer man Tools –> Options (Verktyg –> Inställningar) och sedan fliken ”Privacy” (Sekretess) i rutan som dyker upp. Därefter klickar man på länken ”Remove individual cookies” (Ta bort individuella kakor).
Scrolla sedan ner till ”Youtube.com” i cookieslistan och markera raden med musen. Klicka därefter på ”Remove cookies” (Ta bort kakor) så raderas alla kakor från Youtube.com. Efter detta fungerar Youtubeklippen som vanligt igen.

Windows 7

I Firefox meny (orange knapp längst uppe till vänster) väljer man ”Options” och sedan fliken ”Privacy” (Sekretess) i rutan som kommer upp. Därefter klickar man på knappen ”Show cookies” (Visa kakor). Klicka därefter på ”Remove cookies” (Ta bort kakor) så raderas alla kakor från Youtube.com. Efter detta fungerar Youtubeklippen som vanligt igen.

Det här inlägget postades i Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.