Fjärrstyr din Volvo med mobilen

Volvo gillar uppenbarligen tekniska lösningar och har även nyligen släppt en mobilapp från vilken man bland annat via GPS kan se på en karta var ens bil befinner sig, bli informerad ifall någon försöker stjäla den, se hälsostatus för bilen, aktivera fjärrlåset med mera.

Appen är helt gratis och baserad på tilläggstjänsten Volvo on call, som ursprungligen var avsett enbart för nödsituationer. Den fungerar med alla Volvobilar från modellår 2012, finns för både iPhone och Android och går att ladda ner här.

Stefan Jacoby, VD vid Volvo Personvagnar, säger:

– Detta är mycket mer än bara en ny teknikpryl. Mobilappen är första steget i vår strategi inom det här området. Vi har börjat bygga en bro till framtiden, och mobilappen kommer att följas av en mängd andra möjligheter.

Följande funktioner får man via appen:

  • Lokalisering av bilen. Bilens position visas på en karta. Det finns också en digital kompass som pekar föraren i rätt riktning. Vid behov kan bilens tuta och blinkers aktiveras för att underlätta letandet.
  • Fjärrlåsning av dörrarna. Status för samtliga dörrar och fönster visas. Föraren kan låsa och låsa upp bilen med en tryckning på pekskärmen.
  • Fjärrstart av värmare. Om bilen är utrustad med en parkeringsvärmare kan den startas eller programmeras via mobilappen.
  • Bilens instrumentpanel. Den här funktionen ger föraren tillgång till en mängd information: bränslenivå, återstående räckvidd med befintlig tank, genomsnittlig bränsleförbrukning, genomsnittshastighet, avläsning av väg- och trippmätare.
  • Kontroll av bilen. Mobilappen gör en ”hälsoundersökning” på bilen och visar information om glödlampor, bromsvätska, kylvätska, oljenivå och oljetryck i motorn.
  • Körjournal. Detaljerade uppgifter om varje resa under de senaste 40 dagarna kan laddas ner och sparas. Det finns också möjlighet att ta fram uppgifterna som en Excelfil, perfekt för den som har tjänstebil.
  • Fordonsinformation. Basdata om bilen som modell, registreringsnummer och VIN-nummer är lätt tillgänglig.
  • Stöldvarning. Om billarmet aktiveras får föraren veta detta via mobilen.Denna nya generation av Volvo On Call omfattar fortfarande alla säkerhets- och trygghetsfunktioner som ingick i första generationen.

Volvo

Foton: Volvo