TV-inslag om rymdroboten Justin från DLR

Både CBS News och Reuters har nyligen sänt TV-inslag om den tyska rymdroboten Justin som utvecklas av DLR och som går att läsa mer om i en tidigare artikel. Bertold Baeuml, en av utvecklarna, intervjuas och berättar att de utöver att skicka ut Justin i rymden även hoppas kunna använda samma teknik till en robot som hjälpreda i hemmen i framtiden, i synnerhet för äldre människor.

På DLR:s webbsida kan man även hitta en skiss på en krabbliknande blå robot kallad DLR crawler for planetary exploration och som någon gång i framtiden kanske kravlar omkring på Mars. Av bilden att döma hade de heller inte tänkt nöja sig med bara en robot utan snarare en hel flock. 

TV-inslaget från Reuters:

Inslaget från CBS News.

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Artificiell intelligens, Humanoida robotar, Rymden och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.