1 av 50 soldater i US Army är en robot

http://www.youtube.com/watch?v=e2AZDO4lDjw

Robotar och obemannade flygplan (UAV:s) blir allt vanligare inom US Army. Idag utförs fler flygbombningar med UAV:s än av flygplan med mänskliga piloter och var femtionde soldat är nu en robot.

I ovanstående film från Journeyman Pictures, där vi får besöka bland annat iRobot och QinetiQ, diskuteras framtiden för militära robotar. Bland de medverkande ses P.W Singer som talar om bland annat etiska dilemman med vapenförsedda robotar. Bland annat får vi veta att vanliga Xbox360-handkontroller används för att styra robotarna. Detta har kortat inlärningstiderna markant. Men frågan är hur det påverkar verklighetsuppfattningen när krig allt mer liknar ett tv-spel.

Klicka här för att se en högupplöst version av videon.

SE ÄVEN