Bilibot lockar med $350 till kreativa utvecklare

Bilibot kan hämta nycklarna åt dig. Foto: Bilibot

Tillverkarna av den prisvärda roboten Bilibot utlyser nu en tävling där de uppmanar folk att köpa en Bilibot och få den att göra något imponerande. Som bevis på detta ska man filma det hela och lägga upp på nätet.

Efter att Bilibot utrustats med en robotarm och tillhörande gripper blev den genast mycket mer användbar. Nu tar utvecklarna av Bilibot till ett beprövat knep och lockar med upp till $350 (cirka 2.200 kr) till de som skickar in en video på sin Bilibot när den gör något intressant. Laddar man upp en video på sin egen får man $250 och sedan ytterligare $100 ifall man får den att samarbeta med en andra Bilibot.

Det är ett tidsbegränsat erbjudande och tävlingen omfattar bara Bilibots som köpts inom den perioden. Endast en vinstsumma per utvecklare utbetalas.

Reglerna är följande (översatt från Bilibots webbsida):

  • Använd ROS
  • Använd Kinect-sensorn för att styra robotens beteende
  • Minst 50% egen programkod
  • Du måste åstadkomma något som ingen visat upp tidigare.
  • Gör något intressant. Att köra runt i cirklar räknas inte.
  • Dela med dig och låt andra lära sig av det du gör!
  • Filma det hela och skicka in videon till oss

En video på nya Bilibot Developer Edition med robotarmen släpptes även i dagarna och kan ses nedan.

Detta är precis rätt väg att gå. En tävling med en vinstsumma (där faktiskt samtliga deltagare kan vinna) är en bra morot för att få kreativiteten att flöda hos alla robotutvecklare. Det ska bli mycket intressant att se vad utvecklare åstadkommer med Bilibot, i synnerhet med två robotar som samarbetar och då har tillgång till två grippers. Förmodligen kommer de använda den till saker som inte ens tillverkarna tänkt på.

SE ÄVEN: