Robot-SM 2011 i Göteborg denna helg

Två sumorobotar tävlar under förra årets RobotSM.

Lördagen den 9 april 2011 är det dags för årets upplaga av Robot-SM. Evenemanget anordnas av Chalmers Robotförening, hålls på Universeum i Göteborg mellan klockan 10.00 och 18.00 och inträdet är gratis. På officiella webbsidan beskrivs Robot-SM så här:

Syftet med Robot-SM är att vara ett evenemang där robotintresserade kan träffas, utbyta idéer och jämföra sina robotar mot varandra. Syftet är även att sprida intresset för teknik och robotar. Huvudattraktionen är kampen mellan autonoma robotar i grenarna Sumo och Femkamp.


En LEGO Mindstorms-robot i Femkamp. Foton: RobotSM.se

Tävlingsgrenen Sumo har två ”viktklasser” och går ut på att två specialbyggda sumorobotar ska försöka knuffa eller välta varandra ut ur ringen. Det liknar med andra ord TV-programmet ”Robot Wars” med den stora skillnaden att dessa robotar är helt autonoma, vilket gör det hela mycket mer intressant.

Den andra grenen är Femkamp där en annan autonom robot måste vara betydligt mer flexibel och kunna lösa fem olika uppgifter.

Ytterligare information om evenemanget hittas på RobotSM.se. Där finns även fler foton från Robot-SM 2010 och tidigare år.