Världens snabbaste robot slår rekord i iPhone-spel

Det handlar om en Adept Quattro som slagit världsrekord i iPhone-spelet 1to50, vars mål är att trycka på siffrorna 1 till 50 i stigande ordning så snabbt som möjligt. Roboten klarade av detta på endast 6,67 sekunder. Det mänskliga rekordet ligger på runt tio sekunder. Då faller även cirka en sekund bort när roboten måste vänta på att nya siffror ritas ut på skärmen.

Adept Quattro används inom bland annat livsmedelsindustrin för att sortera och plocka i snabb takt. Se nedanstående video på en Adept Quattro s650H som i rask takt plockar en uppsjö olika livsmedel med varierande form och konsistens.

Även svenska ABB Robotics har en liknande plockrobot kallad Flexpicker som också är rasande snabb och används av bland annat Wasabröd. I nedanstående klipp ser vi den på robotmässan iRex 2009 samt när den plockar pannkakor på löpande band.