Modebloggaren Foki åt på robotrestaurang

Skärmdumpar från Fokis blogg

Den 19-åriga modebloggaren Foki, med ursprung i Thailand, skrev igår på sin blogg om sitt besök på restaurangen Hajime Robot Restaurant i Bangkok, som är Thailands första japanska robotrestaurang och kanske den enda robotrestaurangen i världen(?). Det unika med denna restaurang är att samtliga i serveringspersonalen består av robotar. Närmare bestämt Motoman-robotar som försetts med samurajdräkter och en TV-skärm som huvud. På Fokis blogg finns bilder samt ett videoklipp på när roboten serverar maten.

Ett annat klipp från samma restaurang.

Restaurangens ägare, Lapassarad Thanaphant, uppges ha investerat 30 miljoner baht (nära 7,4 miljoner kronor) i restaurangen och de fyra anställda robotarna. Något som förmodligen betalar sig i längden, då robotarna kan arbeta dygnet runt och varken kräver lön, semester eller lunchrast. Tillagningen av maten sköts dock än så länge av människor, men som Robotnyheter tidigare skrivit om klarar Motoman bland annat av att steka japansk omelett och servera drinkar.

Via en touchskärm kan gästerna beställa vilken mat de önskar och även be robotpersonalen plocka undan disken efteråt. Mellan beställningarna hinner robotarna även med att dansa och underhålla gästerna lite.

TV4 sände i somras ett inslag om Hajime Robot Restaurant.

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Humanoida robotar, Industrirobotar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.