ABB IRB 140 – imponerande snabbhet och precision

Ovanstående video visar tre exemplar av ABB-roboten IRB 140 som med imponerande precision navigerar mellan tätt monterade Fanta-läskburkar, utan att vidröra dessa.

Demonstrationen är en vidareutveckling av ABB:s ursprungliga ”Fanta Can Challenge” där två robotar samarbetar. Den ena håller plattformen med burkarna och den andra navigerar med staven mellan burkarna, samtidigt som plattformen rör sig. Nu har robotarna alltså blivit TRE till antalet, samtidigt som toleransen stramats åt avsevärt. Avståndet mellan stav och burk är nu endast 1 millimeter.

IRB 140 är en sexaxlig robot med lyftkapacitet på 6 kg, samt en imponerande positionsrepeterbarhet (+/- 0,03 mm) och mycket noggrann banföljning. Fler fakta och filmklipp för IRB 140 finns på ABB:s webbsida.

Diskutera artikeln på Robotforum.se.

Det här inlägget postades i Industrirobotar, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.